EtusivuAsukasillat ja muuta toimintaaAsukastilaisuus Siilitien metroaseman peruskorjauksesta

Asukastilaisuus Siilitien metroaseman peruskorjauksesta

Herttoniemi-seura toivottaa kaikki metroaseman peruskorjaussuunnitelmasta kiinnostuneet tervetulleiksi maanantaina 13.2 Herttoniemen säätiön tiloihin, os. Näätätie 21, kello 18:00-20:00. Paikalla HKL:n, HSL:n ja arkkitehtitoimiston edustajia.

Siilitien metroaseman peruskorjaus alkaa 1.3.2012. Peruskorjauksen myötä kulkuyhteydet laituritasolle ja aseman viihtyisyys paranevat. Remontti valmistuu vuoden 2013 alkupuolella.

Korjausurakan aikana katutasossa oleva alalippuhalli puretaan kokonaisuudessaan ja tilalle rakennetaan uusi, laajempi lippuhalli. Asemasta tulee entistä esteettömämpi, kun liukuportaita lisätään ja hissi uusitaan. Peruskorjauksen valmistuttua lippuhallista laiturialueelle pääsee kolmella liukuportaalla. Nykyisin asemalla on vain yhdet liukuportaat.

Laituritasolla oleva ylälippuhalli, laiturikatos ja laatoitus uusitaan kokonaisuudessaan. Aseman viihtyisyys parantuu, kun lisäksi koko aseman valaistus, kalustus ja pintamateriaalit uusitaan. Remontin aikana myös tekniset tilat peruskorjataan ja aseman länsipäähän rakennetaan pelastusviranomaisten vaatima hätäpoistumistie.

Peruskorjauksen yhteydessä aseman ympäristö siistitään ja liityntäliikenteen pysäköinti- ja polkupyöräpaikkoja lisätään. Asema pysyy auki matkustajille koko peruskorjauksen ajan.

Siilitien metroaseman peruskorjaus on jatkoa itäisten metroasemien peruskorjaushankkeille. Kun Siilitien peruskorjaus valmistuu, alkaa Myllypuron aseman peruskorjaus. Sen jälkeen vuorossa ovat Herttoniemen ja Itäkeskuksen asemat.

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA