Henrik Nyholm (Vas.)

henkka3.jpg
henkka3.jpg

http://www.henkkanyholm.fi/
herttoniemi@hotmail.com

1. Esittele itsesi ja kerro yhteydestäsi Herttoniemen/ Roihuvuoren kaupunginosaan
Herttoniemeläinen kehdosta hautaan. Kolmatta vuotta aktiivina Herttoniemi-seurassa sekä yhdistyksen johtokunnassa. Herttoniemeläisen Täydet Sarjat amatöörijalkapallojoukkueen kapteeni.

2. Harva poliitikko pystyy vaikuttamaan kaikkeen, pitää keskittyä joihinkin asioihin. Mitä asioita edistäisit kansanedustajana?
Olen lähtenyt eduskuntavaalikamppailuun kansalaisjärjestöpohjalta. Kansalaisjärjestöjen vaatimusten esille nostaminen on tärkeä osa kampanjaani. Kansalaisjärjestöjen ympäristö- sekä ihmisoikeuskysymysten lisäksi tärkeää on pieni- ja keskituloisten toimeentulon korottaminen.

3. Millä tavalla pääkaupunkiseudun hallinto tulisi järjestää?
Toivon päätöksenteon siirtyvän lähemmäksi asukasta. Kannatan kaupunginosavaltuustoja joilla olisi myös budjettivaltaa (rahaa jolla mällätä). Vaadin kansanäänestystä pääkaupunkiseutujen kuntaliitoksista (jos ne etenevät).

4. Mitä mieltä olet tuloerojen kasvusta, ja mitä tekisit asialle?
Suomen suuri häpeä. Verotusta on muutettava progressiivisemmaksi. Maksukyky on nostettava veropolitiikan määrittelijäksi. 10 000 euron vuosiansiot verottomiksi jotta esimerkiksi toimeentulotuesta tai pienistä eläkkeistä ei tarvitsisi maksaa veroa (kuten nyt).

5. Esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Sitra ja Kela ovat esittäneet Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitukseen uusia erilaisia rahoitusmalleja. Millaisia uudistuksia tukisit?

THL selvitti suomalaisen perusturvan riittävyyttä (http://bit.ly/gNMQxb) ja todisti sen olevan riittämätön edes kohtuulliseen elämiseen. Vasemmisto vaatii perusturvan korottamista 750€/kk (http://bit.ly/hIK1Zy). Lisäksi valtion ja kuntien on rahoitettava julkiset sosiaali- ja terveyspalvelut kokonaisuudessaan. Palvelusetelikokeilu on lopetettava ja tarjottava laadukkaita palveluita omasta takaa.

6. Pitäisikö Pääkaupunkiseudulla ottaa käyttöön ruuhkamaksut? Perustele vastauksesi.
Kyllä, ruuhkamaksujen tuotoista rahoitettaisiin pääkaupunkiseudulle ilmainen joukkoliikenne. En kannata Soininvaaran esittämää satelliittipaikannustapaa ruuhkamaksujen toteuttamiseksi. Näkisin toimivampana paikallaan olevat kamera-asemat tai muun kameratekniikan hyödyntämisen