Talviuintia Herttoniemen Hylkeissä

2553
Herttoniemen Hylkeet - talviuintia Herttoniemessä, kuva Raimo Mäkelä

Herttoniemen Hylkeet on Herttoniemi-seuran talviuimarijaosto. Herttoniemi-seura vuokraa Helsingin kaupungilta Tuorinniemen uimakopit ja -laiturin avantoineen talviuimarien käyttöön talvikaudeksi (1.9. – 31.4.).

Avannolla uidaan ahkerasti – mitä kylmempää ja aurinkoisempaa, sitä vilkkaammin käyvät pukukoppien ovet! Aktiivisimmin uidaan joulu- ja tammikuussa, jolloin avannossa pulahdetaan yli 800 kertaa. Vuodessa kertyy kuutisen tuhatta uintikertaa. Talviuinnin suosio on kasvussa; siitä on jo tullut koko kansan harrastus!

Tuorinniemessä talviuimareiden käytössä on lämmitetyt pukukopit erikseen naisille ja miehille. Nyt korona-aikana naiset voivat käyttää miesten koppia, jos se on vapaana. Suosittelemme, että kopeissa on korkeintaan kaksi kerrallaan ja suosittelemme myös maskien käyttöä.

Samasta rakennuksesta löytyvät myös kuivakäymälät. Kun liityt seuraan ja aloitat talviuinnin, saat käyttöösi pukukopin avaimen, joten uimassa voit käydä silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Uintimaksu on 25 euroa kausi + seuran jäsenmaksu 10 euroa. Liittymisvuonna peritään lisäksi 25 euroa avainkuluna.

Hylkeet järjestävät normaalikausina muutaman kaikille avoimen tilaisuuden, jolloin voi käydä tutustumassa toimintaan, talviuintiin ja talviuimareihin. Kauden avajaiset pidetään yleensä lokakuussa, ja helmikuussa järjestetään tunnelmallinen kynttiläuintitapahtuma. Joskus kokoonnutaan joukolla juhlistamaan joulua tai kauden päättäjäisiä.

Nyt korona-aikana tapahtumia ei kuitenkaan järjestetä.

Koppien siivouksesta vastaa Siskon siivous kerran kahdessa viikossa.

Jos haluat aloittaa talviuinnin, tutustu ohjeisiin kohdassa Talviuinti > Talviuinnin aloittaminen. Hakuaika on syyskuusta helmikuun loppuun. Käsittelemme edellisen kuukauden hakemukset kuun alussa ja järjestämme kuukausittain infotilaisuuksia, jossa jaetaan käytännön tietoa uintipaikasta ja annetaan koppien avain. Tilaisuuksista tiedotetaan erikseen hakijoille, ja tilaisuudet ovat nähtävillä hyväksytyille hakijoille seuran jäsenrekisterissä FloMembers – Kirjaudu ja niihin voi ilmoittautua jäsenrekisterissä kohdassa Tapahtumat.

Lisätietoja

Sähköpostitse osoitteesta herttoniemiseura (at) gmail.com

Herttoniemen Hylkeillä on oma sivu Facebookissa, josta saat tietoa talviuinnista, Hylkeiden toiminnasta ja Tuorinniemen talviuintipaikan kuulumisia. Käy tykkäämässä Hylkeiden sivusta, niin saat päivitykset omaan uutisvirtaasi. Herttoniemen Hylkeet Facebookissa.

Muista aina ilmoittaa, jos yhteystietosi muuttuvat. Ja jos haluat lopettaa talviuinnin, ks. ohjeet sivulta Talviuinnin lopettaminen.

Tietoa talviuinnista Suomen Ladun verkkosivustossa

Tuorinniemen uimarannan uimavesiprofiili

Helsingin kaupungin talviuintipaikat

Alla olevat kuvat: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen