Talviuintia Herttoniemen Hylkeissä

Herttoniemen Hylkeet - talviuintia Herttoniemessä, kuva Raimo Mäkelä

Talviuinnin aloittaminen on nyt mahdollista Tuorinniemen talviuintipaikalla. Jos haluat aloittaa talviuinnin, käy täyttämässä seuran liittymislomake osoitteessa (avautuu erilliseen välilehteen) https://byte.flomembers.com/herttoniemi/members/application/createApplication.

Herttoniemen Hylkeet on Herttoniemi-seuran talviuimarijaosto. Herttoniemi-seura vuokraa Helsingin kaupungilta Tuorinniemen uimakopit ja -laiturin avantoineen talviuimarien käyttöön talvikaudeksi (1.9. – 31.5.)

Avannolla uidaan ahkerasti – mitä kylmempää ja aurinkoisempaa, sitä vilkkaammin käyvät pukukoppien ovet! Aktiivisimmin uidaan joulu- ja tammikuussa, jolloin avannossa pulahdetaan yli 800 kertaa. Vuodessa kertyy kuutisen tuhatta uintikertaa. Talviuinnin suosio on kasvussa; siitä on jo tullut koko kansan harrastus!

Tuorinniemessä talviuimareiden käytössä on lämmitetyt pukukopit erikseen naisille ja miehille. Samasta rakennuksesta löytyvät myös kuivakäymälät. Kun liityt seuraan ja aloitat talviuinnin, saat käyttöösi pukukopin avaimen, joten uimassa voit käydä silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Uintimaksut päivittyvät ensi vuodeksi ja niistä päätetään seuraavassa syyskokouksessa.

Hylkeet järjestävät kauden aikana muutaman kaikille avoimen tilaisuuden, jolloin voi käydä tutustumassa toimintaan, talviuintiin ja talviuimareihin. Kauden avajaiset pidetään yleensä lokakuussa, ja helmikuussa järjestetään tunnelmallinen kynttiläuintitapahtuma. Joskus kokoonnutaan joukolla juhlistamaan joulua tai kauden päättäjäisiä.

Tapahtumat järjestetään ja kopit siivotaan talkoilla, jolloin pystytään pitämään uintimaksut edullisina. Tuorinniemen talviuintipaikkaa huoltaa ja hoitaa Helsingin kaupunki.

Talvuintikausi on alkanut ja uimakopit ovat käytettävissä Herttoniemi-seuran talviuimareille Herttoniemen Hylkeille (ks. ohjeet uimareille sivulla Talviuintikausi on alkanut).

Lisätietoja

Sähköpostitse osoitteesta herttoniemiseura (at) gmail.com

Herttoniemen Hylkeillä on oma sivu Facebookissa, josta saat tietoa talviuinnista, Hylkeiden toiminnasta ja Tuorinniemen talviuintipaikan kuulumisia. Käy tykkäämässä Hylkeiden sivusta, niin saat päivitykset omaan uutisvirtaasi. Herttoniemen Hylkeet Facebookissa.

Muista aina ilmoittaa, jos yhteystietosi muuttuvat. Ja jos haluat lopettaa talviuinnin, palauta avain vastuuhenkilölle.

Tietoa talviuinnista Suomen Ladun verkkosivustossa

Tuorinniemen uimarannan uimavesiprofiili

Helsingin kaupungin talviuintipaikat

Alla olevat kuvat: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen