EtusivuTalviuintiTalviuintia Herttoniemen Hylkeissä

Talviuintia Herttoniemen Hylkeissä

Herttoniemen Hylkeet on Herttoniemi-seuran talviuimarijaosto. Herttoniemi-seura vuokraa Helsingin kaupungilta Tuorinniemen uimakopit ja -laiturin avantoineen talviuimarien käyttöön talvikaudeksi (1.9. – 31.4.).

Avannolla uidaan ahkerasti – mitä kylmempää ja aurinkoisempaa, sitä vilkkaammin käyvät pukukoppien ovet! Aktiivisimmin uidaan joulu- ja tammikuussa, jolloin avannossa pulahdetaan yli 800 kertaa. Vuodessa kertyy kuutisen tuhatta uintikertaa. Talviuinnin suosio on kasvussa; siitä on jo tullut koko kansan harrastus!

Tuorinniemessä talviuimareiden käytössä on lämmitetyt pukukopit, toinen naisille ja toinen on unisex-käyttöön. Koppeihin mahtuu noin neljä kerrallaan. Vaatteet voi vaihtaa myös kuistin penkeillä tai laiturilla, jos ei halua odottaa koppiin pääsyä.

Samasta rakennuksesta löytyvät myös kuivakäymälät. Kun liityt seuraan ja aloitat talviuinnin, saat käyttöösi pukukopin avainrannekkeen, joten uimassa voit käydä silloin kun se itsellesi parhaiten sopii. Uintimaksu on 25 euroa kausi + seuran jäsenmaksu 10 euroa. Liittymisvuonna peritään lisäksi 25 euroa liittymiskuluna, joka sisältää 10 euron avainrannekepantin.

Hylkeet järjestävät normaalikausina muutaman kaikille avoimen tilaisuuden, jolloin voi käydä tutustumassa toimintaan, talviuintiin ja talviuimareihin. Kauden avajaiset pidetään yleensä lokakuussa, ja helmikuussa järjestetään tunnelmallinen kynttiläuintitapahtuma. Joskus kokoonnutaan joukolla juhlistamaan joulua tai kauden päättäjäisiä. Nyt korona-aikana tilaisuuksia ei ole järjestetty.

Koppien päivittäisestä siisteydestä vastaavat uimarit itse, Siskon siivous siivoaa kopit kerran kahdessa viikossa.

Jos haluat aloittaa talviuinnin, tutustu ohjeisiin kohdassa Talviuinti > Talviuinnin aloittaminen. Hakuaika on yleensä syyskuusta helmikuun loppuun. Käsittelemme hakemuksia noin kaksi kertaa kuukaudessa ja järjestämme kuukausittain infotilaisuuksia, jossa jaetaan käytännön tietoa uintipaikasta ja annetaan pukuhuoneiden avainrannekkeet. Tilaisuuksista tiedotetaan erikseen hakijoille laskun yhteydessä, ja tilaisuudet ovat nähtävillä hyväksytyille hakijoille seuran jäsenrekisterissä FloMembers – Kirjaudu ja niihin voi ilmoittautua jäsenrekisterissä kohdassa Tapahtumat.

Lisätietoja

Sähköpostitse osoitteesta herttoniemiseura (at) gmail.com

Herttoniemen Hylkeillä on oma sivu Facebookissa, josta saat tietoa talviuinnista, Hylkeiden toiminnasta ja Tuorinniemen talviuintipaikan kuulumisia. Käy tykkäämässä Hylkeiden sivusta, niin saat päivitykset omaan uutisvirtaasi. Herttoniemen Hylkeet Facebookissa.

Muista aina ilmoittaa, jos yhteystietosi muuttuvat. Ja jos haluat lopettaa talviuinnin, ks. ohjeet sivulta Talviuinnin lopettaminen.

Tietoa talviuinnista Suomen Ladun verkkosivustossa

Tuorinniemen uimarannan uimavesiprofiili

Helsingin kaupungin talviuintipaikat

Alla olevat kuvat: Helena Seppänen

kuva: Helena Seppänen
kuva: Helena Seppänen
kuva: Helena Seppänen
kuva: Helena Seppänen

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA