EtusivuAjankohtaistaHerttoniemi-seura järjestää retken Sipoonkorven kansallispuistoon sunnuntaina 17.10.

Herttoniemi-seura järjestää retken Sipoonkorven kansallispuistoon sunnuntaina 17.10.

Kokoontuminen on kello 10.50 alkaen Herttoniemen metroasemalla R-kioskin läheisten penkkien luona. Tarkoitus on ehtiä kello 11.00 tai 11.05 lähtevään metroon, josta vaihdetaan Itäkeskuksessa bussiin 841.

Vikkullan bussipysäkiltä kävellään Länsisalmen kautta Storträskille ja Högbergetille. Sen jälkeen on kaksi vaihtoehtoa kävellä Sotunkiin bussipysäkille sen mukaan, kuinka osallistujat jaksavat ja kuinka paljon on aikaa, kun on saavuttu Högbergetille. Toisessa vaihtoehdossa kävelyä tulee yhteensä lähes 8 kilometriä, toisessa 10-11 kilometriä. Pidemmässä vaihtoehdossa poiketaan myös Kalkkiruukin laavulla.

Sotungista matkustetaan bussilla joko Tikkurilan tai Korson rautatieasemalle sen mukaan, kummasta suunnasta bussi tulee ensin, jatketaan junalla Helsinkiin ja palataan metrolla Herttoniemeen.

Osallistuminen on vapaata, eikä retkelle tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lähtöpaikalta ei kannata myöhästyä, koska metroon mennään aikataulun mukaisesti. Jokaisen kannattaa varmistaa, että matkakortilla tai muulla maksuvälineellä on riittävästi rahaa myös paluumatkaan, koska Sotungissa ei ole mahdollisuutta ladata matkakorttia. Menomatkalla pitää olla voimassa BC-vyöhykkeen, takaisin tullessa ABC-vyöhykkeen lippu.

Matkalle kannattaa ottaa säänmukainen varustus.

Jokainen ottaa omat eväät mukaan. Retkellä on reitistä riippuen yksi tai kaksi laavupaikkaa, joissa on hyvin suurella todennäköisyydellä tuletkin valmiina, joten siellä voi myös grillata. Evästelyyn pyritään varaamaan reilusti aikaa.

Retkellä voi olla mahdollista myös sienestää, ja retken opas tuntee myös ruokasieniä. On kuitenkin varauduttava siihen, että Sipoonkorven suosion takia poimimattomia sieniä ei välttämättä löydy.

Laavupaikoilla on myös mahdollisuus käydä WC:ssä. WC-paperia kannattaa ottaa varmuuden vuoksi mukaan.Paluuaikaa ei arvioida tarkasti, mutta pyrkimyksenä on olla viimeistään kello 20 mennessä Sotungissa. Mahdollisesti tai jopa todennäköisesti siellä ollaan jo monta tuntia aikaisemmin, mutta aikaa varataan reilusti, jotta luonnosta nauttiminen ei kärsi kiireen takia.

Oppaana toimii Toni Amnell.

Tervetuloa retkelle!

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA