EtusivuKannanotot ja lausunnotHerttoniemi-seuran mielipide HSL:n liikennöintisuunnitelmaan 2012-2013

Herttoniemi-seuran mielipide HSL:n liikennöintisuunnitelmaan 2012-2013

Linjan 16 reittimuutos aiheuttaisi suurta haittaa kaikille kaupunkilaisille, jotka liikkuvat välillä Herttoniemi-Kruununhaka-Hernesaari. Linja 16 on tarjonnut pienistä täsmällisyysongelmista huolimatta herttoniemeläisille ja Herttoniemessä töissä käyville mainion suoran yhteyden Herttoniemestä Kruununhakaan, Kauppatorille ja eteläiseen Helsinkiin.

On huomattava, että linjan varrella on useita kouluja ja kymmeniä tuhansia työpaikkoja. Herttoniemestä kulkee jatkuvasti lapsia ja nuoria esimerkiksi Sibelius-lukioon Liisankadulle (16 pysäkki koulun edessä) ja Elias-kouluun Ehrensvärdintielle (16 pysäkki kivenheiton päässä koulusta). Bussien liikennöinnin vähentäminen kaupungin keskustassa tulee lisäämään yksityisautoilua eli ruuhkia ja liikenteen päästöjä, minkä vuoksi HSL:n pitää panostaa myös keskustan bussilinjoihin, eikä vähentää niitä.

Linjan 81 venyttämisestä Kulosaareen ei ole herttoniemeläisille haittaa. Se ei kuitenkaan millään tavoin korvaa herttoniemeläisille tai Herttoniemessä töissä käyville bussin 16 reitin lopettamista Herttoniemen osalta.

Lisätietoa:
Hilkka Helsti puheenjohtaja
puh. 050 358 1575 , sähköposti:  hilkka.helsti@kaapeli.fi

Linkki suunnitelmaan: http://www.hsl.fi/fi/mikaonhsl/uutiset/2011/Sivut/Page_20111219013621.aspx

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA