EtusivuAjankohtaistaKutsu Herttoniemi-seura ry:n syyskokoukseen ja asukasiltaan ke 29.11.2023

Kutsu Herttoniemi-seura ry:n syyskokoukseen ja asukasiltaan ke 29.11.2023

Herttoniemi-seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 29.11.2023 klo 17.30 kerhohuoneessa osoitteessa Suolakivenkatu 18, Herttoniemenranta.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Kokouksen jälkeen on asukasilta, jonka aiheena on esitelmä ”Lepakot kaupunkiympäristössä”.

Lepakkotutkija FM Eeva-Maria Tidenberg kertoo lepakoista kaupunkiympäristössä keskiviikkona 29.11. klo 18.30. Tidenberg on Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja ja toimii lepakkotutkijana Luonnontieteellisessä keskusmuseossa.

Lepakot, tarkemmin pohjanlepakot ja vesisiipat kuuluvat Herttoniemen metsiin, rannoille, puistoihin ja pihoille. Metsät ja rannat ovat tärkeää lepakkoaluetta. Kivinokka ja Herttoniemen kartanopuisto on myös viiksisiippojen, korvayökköjen ja pikkulepakkojen arvokasta elinaluetta. Harva, joka tekee iltakävelyjä hämärässä, on välttynyt havaitsemasta saalistusretkellään syöksähteleviä salaperäisiä nahkasiipiä.

Tällä hetkellä lepakot ja niiden elinalueet koskettavat kaavoitusta Kaakkois-Helsingissä paitsi Herttoniemessä myös Yliskylänlahdella ja Stansvikissa. Kaavoituksessa tulee säilyttää niiden saalistusreitit sekä lisääntymis- ja levähdyspaikat.

Lämpimästi tervetuloa!

Herttoniemi-seura ry:n johtokunta

Mehu- ja keksitarjoilu

Tapahtuman sivu Facebookissa

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA