EtusivuAjankohtaistaLepakot kaupunkiympäristössä-esitelmä Herttoniemi-seuran asukasillassa 29.11.2023

Lepakot kaupunkiympäristössä-esitelmä Herttoniemi-seuran asukasillassa 29.11.2023

Lepakkotutkija FM Eeva-Maria Tidenberg kertoo lepakoista kaupunkiympäristössä keskiviikkona 29.11. klo 18.30. Tidenberg on Suomen lepakkotieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja  ja toimii lepakkotutkijana Luonnontieteellisessä keskusmuseossa.

Tilaisuus on kaikille avoin. Osoite Suolakivenkatu 18, kerhohuone, Herttoniemenranta, Karttalinkki https://kartta.hel.fi/link/daCgVW

Esitelmä on Herttoniemi-seuran syyskokouksen jälkeen. Syyskokous alkaa 17.30.

Lepakot, tarkemmin pohjanlepakot ja vesisiipat kuuluvat Herttoniemen metsiin, rannoille, puistoihin ja pihoille. Metsät ja rannat ovat tärkeää lepakkoaluetta. Kivinokka ja Herttoniemen kartanopuisto on myös viiksisiippojen, korvayökköjen ja pikkulepakkojen arvokasta elinaluetta. Harva, joka tekee iltakävelyjä hämärässä, on välttynyt havaitsemasta saalistusretkellään syöksähteleviä salaperäisiä nahkasiipiä.

Tällä hetkellä lepakot ja niiden elinalueet koskettavat kaavoitusta Kaakkois-Helsingissä paitsi Herttoniemessä myös Yliskylänlahdella ja Stansvikissa. Kaavoituksessa tulee säilyttää niiden saalistusreitit sekä lisääntymis- ja levähdyspaikat.

Järjestäjä Herttoniemi-seura

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA