EtusivuViljelypalstatToukokuun 2019 viljelijäkirje

Toukokuun 2019 viljelijäkirje

Toukokuiset terveiset!

Toukokuu tuo tullessaan viljelijöille kiireiset, mutta mukavat ajat. Osa on jo tehnyt kevätmuokkauksen palstallaan, rohkeimmat jopa istuttaneet esimerkiksi perunaa. Kaikkea ehtii vielä kylvää ja kasvattaa, jos ei siemenestä niin ainakin valmiina taimina. Selvitämme taimien yhteistilauksen mahdollisuutta, mutta myös mm. Uudenmaan Ruoka tarjoaa luomutaimia tilattavaksi.

Viljelytiimi on kierrellyt palstoilla ja kartoittanut kastelujärjestelmän kuntoa. Samalla huomasimme, että palstoille ja niiden ympäristöön on kerääntynyt paljon muovia ja muuta roskaa. Kaikkien kannattaakin huolehtia, että on siivoustalkoopäivänä 14.5. mukana keräämässä ainakin oman palstan ja ympäröivien käytävien sekä mahdollisuuksien mukaan lähitienoon roskia keräyspaikalle, kts. lisätiedot alla. Keräyspaikalle EI saa tuoda puutarhajätettä, vaan sen jokainen kompostoi omalla palstallaan. Jos kompostoinnissa on ongelmia tai kysyttävää, ota yhteyttä Minnaan, minna.alakyyny@gmail.com.

Ajankohtaisia asioita:

VILJELYPALSTA-ALUEEN JA LÄHITIENOON SIIVOUSTALKOOT
Aika: Tiistai 14.5 2019 klo 9:00 – 20:00, voit osallistua juuri itsellesi sopivaan aikaan
Paikka: Fastholman viljelypalsta-alue, roskien keräyspaikka on pyörätien ylityssillan vieressä HUOM: Vain roskia, ei lehtiä, oksia tai muuta puutarhajätettä!

OLKIPAALEJA YHTEISTILAUKSENA
Olkipaaleja (sekä mahdollisesti Pollen Paras -lannoitetta, mikäli sitä vielä on saatavilla) voi tilata yhteistilauksena Hyötykasviyhdistykseltä. Herttoniemi-seura ja viljelytiimi järjestävät kuljetuksen. 

Jokainen tekee itse tilauksen ke 8.5. mennessä Hyötykasviyhdistyksen nettikauppaan, https://hyotykasviyhdistys.fi/shop/ ja kommenttikenttään merkitään FASTHOLMA. Olkipaalit ja Pollen Paras löytyvät tuoteryhmästä ”Lannoitteet”. Tilaukseen ei kannata laittaa mitään muuta, ellei ole valmis noutamaan niitä Töölöstä tai maksamaan toimitusmaksua. Tilaus maksetaan heti verkkopankilla tai luottokortilla.

HUOM! Tilauksen kommenttikenttään ”FASTHOLMA”. Näin tietävät Hyötykasviyhdistyksessä, että tilaus tulee yhteiskuljetukseen.

MUUT MAANPARANNUSAINEIDEN TARJOAJAT

Toukokuun viikonloppuina palsta-alueella kiertää entisten vuosien tapaan kanankakkaa, turvetta ja ehkä muitakin lannoitukseen ja maanparannukseen käytettyjä tuotteita tarjoamassa, vaikka tänä vuonna ei heiltä ole tullut valmiita tilauslistoja. Netistä voi myös selvitellä aiempien toimittajiensa tarjontaa, jos vain muistaa, mitä on aiemmin tullut ostettua ja kysellä toimitusaikoja.

KASTELUJÄRJESTELMÄ

Kastelujärjestelmä yritetään saada toimimaan viikon 19 aikana, edellyttäen, että yöpakkaset loppuvat.

HERUKAN ÄKÄMÄPUNKKIEN POISTAMINEN

Mustaherukan äkämäpunkkiset äkämäsilmut pitää kerätä pois ja hävittää ne polttamalla tai viemällä omaan sekajäteastiaan. Pahasti saastuneet pensaat kannattaa poistaa, koska punkkien levittämät viruksen vain alentavat satoa. Äkämäsilmut tunnistat siitä, että ne eivät tee lehtiä, vaan kehitys pysähtyy alla olevassa kuvassa näkyvään vaiheeseen.

Terveisin Minna, Erja ja Kaija + muu viljelijätiimi

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA