Turvallisesti Tuorinniemessä

Lue talviuimareiden turvallisuusohjeet, ja noudata niitä – olit sitten vasta aloittanut Herttoniemen Hylje tai jo kokenut konkari. Talviuinti on hyvä ja turvallinen harrastus, kun ohjeita noudatetaan eikä oteta turhia riskejä.

Tuorinniemi on turvallinen paikka talviuintiharrastukselle: uimaveden laatua seurataan, ja pohjaan heitetyt esineet poistetaan joko magneetilla tai sukeltamalla. Laiturilla on matot, joista lumi ja jää on helppo poistaa. Laiturin portaissa on lämpölevyt, jotka yleensä pitävät portaat sulana.

Talviuimarit huolehtivat omasta ja muiden turvallisuudesta torjumalla liukkautta. Tähän tarkoitettuja välineitä ja aineita on heidän käytettävissään paikan päällä.

Uimaveden laatua seurataan säännöllisesti: Herttoniemi-seura teettää talviuintikauden aikana noin kerran kuussa vesianalyysin akkreditoidulla laboratoriolla. Veden laatu on ollut pääsääntöisesti hyvä. Jos laatupoikkeamia ilmenee, uimareille tiedotetaan asiasta.

Laiturin ympäristöstä kalastetaan magneetilla pohjaan heitetyt metalliesineet. Magneettikalastusta tehdään kesäkauden aikana ja ennen talviuintikauden alkua. Sukeltajat ovat tutkineet laiturin ympäristön ennen syksyä ja nostaneet pohjasta sellaisia esineitä, jotka eivät tartu magneettiin. Talvella avannon ympärille viritetään narut, jotta jäällä kulkijat eivät tulisi liian lähelle avantoa, jonka lähellä jää on heikompaa.

Uudet Hylkeet perehdytetään turvalliseen toimintaan turvallisuusinfossa, jonka päätteeksi he saavat avainrannekkeen ja pääsyn pukukoppeihin ja käymälöihin.

Turvallisesti Tuorinniemessä: talviuimareiden ohjeet

Vesianalyysin tulos