EtusivuHerttoniemiMuistotUnelmien Herttoniemi - Lasten toiveita Herttoniemen tulevaisuudesta

Unelmien Herttoniemi – Lasten toiveita Herttoniemen tulevaisuudesta

Herttoniemessä järjestettiin keväällä 2014 kilpailu 7–10 -vuotiaille lapsille. Aiheena oli..

Kysyimme: Mitä haluaisit, että kotiseudultasi löytyisi tulevaisuudessa? Minkä haluaisit säilyvän? Minkä haluaisit muuttuvan?

Saimme hyviä kirjoituksia ja piirustuksia, joista osa on jo ilmestynyt Herttoniemeläinen-lehdessä.

Kiitos kaikille osallistuneille. Kiitämme alueen kouluja: Herttoniemen ala-aste, Siilitien ala-aste ja Herttoniemenrannan ala-aste. Myös opettajia, nuorisotaloja ja kirjastoa avusta.


Kuva Erätorilta.”Tulevaisuuden Herttoniemessä olisi UFOJA ja lentoautoja. Talot olisivat omakotitaloja ja Herttoniemestä löytyisi hedelmäpuita.”
Viljami 9 v

”Kaikki talot olisi rakennettu yhteen yhdeksi taloksi siksi, koska voisi mennä  kaverille joka päivä”
Artur 7 v

”Erätorille tulisi nakkikioski, jossa myytäisiin pelkkiä nakkeja. Koulun piha olisi kokonaan kiipeilytelinettä. Jokainen herttoniemeläinen saisi ilmaiseksi asunnon. Olisi myös ilmainen ruokakortti, jolla saisi ilmaiseksi ruokaa ja lapset saisi myös ilmaiseksi leluja. Veroja maksettaisiin vain joka toinen vuosi ja koululaisilla olisi joka toinen vuosi lomaa. Koulun pihat eivät olisi läheskään näin tylyjä kuin nykyään. Herttoniemen koulu olisi niin iso ja sokkeloinen, että se puikkelehtisi talojen välissä. Roskat saisi heittää maahan ja joka yö tulisi roskanimukoneita. Joka yö koko Herttoniemi olisi täynnä siivousrobotteja.”
Vilma 8 v

”Kaikki söisivät karkkia erikoisten hampaiden avulla. Nuorisotalolle tulisi enemmän diskoja ja tapahtumia. Kaikilla olisi paljon ystäviä ja kaikki tuntisivat toisensa. Erätorille voisi tulla kioski ja ruokapiiri saisi halvemman vuokran. Koulun jalkapallokentän tilalle tulisi Hoplopmainen rata. Herttoniemi-päivillä myytäisiin hattaraa. Herttoniemen päälle rakennettaisiin hissiverkosto, jolla pääsisi minne tahansa Herttoniemen alueelle. Veden päälle rakennettaisiin uimahalli, jonka altaan pohjasta näkisi oikeaan järveen. Uimahallin päällä olisi jättikahvila. Kaikki herttoniemeläiset liittyisivät ruokapiiriin ja ruokaosuuskuntaan. Siilitien ja Ahmatien ala-asteita ei yhdistettäisi ja leikkipuistoja huollettaisiin urakalla. Teinit eivät heittelisi roskia ympäri Herttoniemeä ja jonnekin rakennettaisiin tivoli. Rantaan rakennettaisiin kunnon uimaranta, jossa ei olisi levää. Kouluun saisi tulla pyörillä. Koulussa olisi kaakaoautomaatti ja koulun alla kulkisi metrolinja ja koululaiset saisivat koulubussikortit. Koulun pihaa laajennettaisiin reilusti, samoin Herttoniemeä. Herttoniemen rantaan rakennettaisiin paljon vanhoja taloja. Kaikki täydennys- ja purkusuunnitelmat unohdettaisiin ikuisesti!”
Pihla 9 v

”Unelmien Herttoniemessä kadut pysyisivät puhtaina ja talot hyväkuntoisina. Kouluruoka laitettaisiin myyntiin asukastilalle ja vanhoille ihmisille olisi bussi, joka kuljettaisi heidät ostamaan pumpulta ruokaa ja kuljettaisi heidät takaisin.  Sitten Herttoniemessä olisi kerran vuodessa lastenpäivät. Lastenpäivillä herttoniemeläiset lahjoittaisivat, jos haluaisivat, rahaa lastensairaalalle. Herttoniemessä olisi pieni vaihtokauppa, jossa olisi herttoniemeläisten vanhoja tavaroita. Kaupassa voisi antaa vanhoja tavaroita ja ottaa tilalle jonkun uuden vanhan tavaran. Herttoniemessä kadut olisivat pomppulinnoja, joita hypittäisiin eteenpäin. Herttoniemessä olisi kesäisin ilmaista jäätelöä joka päivä ja saisi pystyttää oman kaupan milloin vaan. Tällainen olisi unelmieni Herttoniemi.”
Ida 10 v

”Haluaisin Herttoniemeen korkean hotellin ja huvipuiston ja jalkapallostadiumin. Myös haluaisin rannan, ja hedelmäpuita ja meren.”
Okko 8 v

”Haluaisin, että Herttoniemessä olisi oma karkkikauppa, jossa olisi irtokarkkihylly. Sen kaupan nimi olisi Akokanaama. Haluaisin, että Herttoniemessä olisi paljon puita ja muita kasveja. Herttoniemessä pitäisi olla ilmainen pizzeria, joka on ainoastaan lapsille. Herttoniemen urheilukentän jalkapallokentällä pitäisi olla tekonurmi. Mielestäni Herttoniemessä pitäisi olla Clash of Clans-puisto. Mielestäni Herttoniemessä voisi olla useammin pihakirpputoripäiviä. Mielestäni Herttoniemeen pitäisi kasvattaa kiipeilypuita. Mielestäni Herttoniemessä pitäisi olla lastenleikkikaivos, jossa voisi ”hakata” kiveä ja sieltä tulisi vastaan esim. rautaa. Herttoniemessä pitäisi olla Minecraft-puisto, jossa voisit olla Minecraft-tyyppi, voisi leikkiä monen Minecraft-kaverin kanssa, voisitte leikkiä nälkäpeliä. Herttoniemessä pitäisi olla ilmainen zekoilupuisto. Herttoniemen pitäisi olla tällainen. ”
Verneri,9

”Olisi kiva jos urheilukentän hiekkakenttä vaihdettaisiin tekonurmikentäksi. Haluaisin myös lisää leikkipuistoja. Joitakin leikkipaikkoja voitaisiin uudistaa. Ravintoloita voisi tulla lisää. Tänne voisi laittaa myös uudet skeittirampit.”
Sami, 10

”Unelmien Herttoniemestä pitäisi tulla hyvin vihreä. Autojen käyttöä pitäisi vähentää. Herttoniemeen pitäisi rakentaa poliisilaitos, koska tällä on aika paljon humalaisia. Herttoniemeen pitäisi rakentaa patsas, joka kuvaisi hymyä, jota pitäisi tuoda Herttoniemeen. Meret pitäisi pitää puhtaana ja kaikki vesialueet kalastajat eivät voi kalastaa täällä Helsingissä, koska vesi on niin saastunutta. Tupakoita ei saisi polttaa ollenkaan. Siitä pitäisi pitää enemmän huolta.”
Aro, 8

”Haluaisin että Herttoniemeen jäisi: Ahmatien koulu, Susipuisto ja Alepa. Mutta minä haluaisin, että Herttoniemeen rakennettaisiin: Clash of clans-puisto, Megazone ja muuta kivaa. Herttoniemessä olisi vielä kivempaa, jos siellä olisi enemmän puistoja. Minun mielestä Herttoniemeen pitäisi tulla tekonurmi ja enemmän tenniskenttiä ulos. Haluaisin että Herttoniemen metroasemalle tulisi jäätelöbaari. On ärsyttävää lähteä jonnekin Itikseen uimaan, joten Herttoniemeen pitäisi rakentaa uimahalli.”
Arttu, 9

”TOIVON ETTÄ HERTTONIEMEN TULEVAISUUDESSA OLISI PALJON PUITA. HERTTONIEMESSÄ PITÄISI OLLA UIMAHALLI JA ETTÄ HERTTONIEMEN URHEILUKENTÄLLÄ OLISI TEKONURMI. HERTTONIEMESSÄ ON LIIAN VÄHÄN RAVINTOLOITA. TÄNNE PITÄISI SAADA BURGERKING JA JOKU HYVÄ PIZZARAVINTOLA. TOIVON ETTÄ HERTTONIEMI PYSYISI SUURIN PIIRTEIN SAMAN LAISENA. MINUN MIELESTÄ KAIKKIEN TALOJEN PITÄISI PYSYÄ SAMANLAISINA JA TOIVON ETTÄ HERTTONIEMEN KOULUJA EI MUUTETTAISI. HERTTONIEMEEN PITÄISI RAKENTAA SUOMEN OMA LEGOLAND. HELSINGIN JALKAPALLO KLUBIN PITÄISI RAKENTAA NIILLE OMA STADION TÄNNE HERTTONIEMEEN. HERTTONIEMEN METROASEMA PITÄISI UUDISTAA. HERTTONIEMEEN PITÄISI TULLA SUPERCELLIN TOIMIST JONNE VOISI ILMAISEKSI MENNÄ KOKEILEMAAN CLASH OF CLANSSIA JA MUITA PELEJÄ. HERTTONIEMESSÄ PITÄISI OLLA PIHAKIRPPUTORI AINAKIN KOLME KERTAA VUODESSA. HERTTONIEMESSÄ PITÄISI OLLA KIERRÄTYSKESKUS JOHON VOI VIEDÄ KAIKKI VANHAT JUTUT. HERTTONIEMEEN EI MINUN MIELESTÄ PITÄISI RAKENTAA LISÄÄ TALOJA EIKÄ MUITA HÖSKIÄ. KAIKKIEN PITÄISI LIITTYÄ HERTTONIEMEN PELTO- OSUUSKUNTAAN. HERTTONIEMESSÄ PITÄISI OLLA ENEMMÄN KAIKEN LAISIA TAPAHTUMIA ESIM. ELOKUVATAPAHTUMA JOSSA HERTTONIEMEEN TOTAISIIN LIIKUTELTAVA RUUTU.  LAULUTAPAHTUMA JOSSA LAULETAAN KAIKENLAISIA KANSAN LAULUJA JOTKA KAIKKI TIETÄÄ. HERTTONIEMEEN PITÄISI TEHDÄ TILAA VILJELYKSILLE JA MUUTA SELLAISTA.”
ELIAS

”Unelmien Herttoniemen pitäisi olla semmoinen että Herttoniemessä olisi iso kauppakeskus jossa myydään kaikkea todella hyvää. Haluaisin että siellä olisi vaatekauppoja, pelikauppoja, urheilukauppoja, Hesburger, lelukauppoja ja ruokakauppoja. Sinne olisi kiva myös tulla metro ja se tulisi Erätorille. Sinne tulisi iso pilvenpiirtäjä ja siellä pilvenpiirtäjän  päällä menee hissi. Kauppakeskus olisi iso koska sinne pitäisi mahtua koko Euroopan isoin Prisma ja muita hyviä paikkoja niin kuin ravintolamaailma missä on Kotipizza, jäätelökiska ja Raksi. Kauppakeskuksen pihalle tulisi iso peli halli jossa voi testata kaikkia pelejä ja samaan halliin tulee Supercellin toimisto jossa voi käydä vierailulla. Myös siihen tulisi uimahalli missä on kaikkea mitä voi ja kirkas vesi. Myös siihen pelihalliin tulisi kauppa josta voi ostaa pelejä. Haluaisin, että sinne vähän matkan päähän tulisi Tempputemmellys mikä olisi vähän isompi ja hauskempi ja se olisi rakennettu pyramidin sisälle jossa asuu ihmisiä. Haluan myös ison lentokonekentän talojen keskelle joka olisi todella pieni ja sieltä lähtee Finnairin lentokoneet. Haluan että siellä pelihallissa on paljon 60 euron ipadeja ja Supercellin toimistosta pystyy vakoilla pelihallia. Haluan myös että Linnanmäki siirretään Herttoniemeen joka tulisi kaikkien talojen viereen jossa olisi todella hulluja laitteita. Myös kauppakeskuksen vuoristirata on todella pitkä. Se menisi koko kauppakeskuksen läpi joka kaupan, ravintolan ja menisi ulkona katoksessa jos sataa vettä.”
Kasperi, 10

”Haluaisin että kotiseudultani löytyisi terassikahvio. Haluaisin myös että puistossa olisi iso akvaario jossa olisi kaloja. Olisi kivaa jos Herttoniemessä olisi joka kesä sirkus. Haluaisin että kotiseudullani säilyisi Herttoniemen ala- asteen koulu, Leikkipuisto Herttoniemi ja Susipuisto.”
Lili, 9

”Haluaisin, että olisi puhdasta ja kukaan ei roskaa, ja olisi kiiltävää vettä ja siellä olisi paljon kilpikonnia. Sitten haluaisin, että olisi värikästä ja olisi paljon jätskikoneita.  Sitten Herttoniemenrannassa olisi valaita, ja olisi paljon kaloja.”
Marika, 9

”Haluaisin että Alepassa olisi irtokarkkeja, ja että Herttoniemessä olisi uimahalli. Olisi kiva että vanhat talot säilyisivät, ja ettei roskattaisi. Haluaisin että Herttoniemessä olisi oma lelukauppa. Olisi hyvä jos ei saastutettaisi. Olisi kiva jos olisi karkkikauppa, ja ettei kukaan olisi köyhä. Olisi hyvä jos olisi puhdas luonto. Toivoisin, että kaikki olisi kivoja.”
Minttu, 9

”Minä tahtoisin että Susipuistoon tulisi valot. Urheilukentälle pitäisi tulla tekonurmi tai aito nurmi. muuten Susipuisto on Susipuisto eikä mikään Hiihtomäen puistikko. Haluasin että Herttoniemeen tulisi Hoplop.  Haluaisin että Herttoniemeen tulisi oma eläintarha ja vain kunnon herttoniemeläiset pääsisi sinne. Haluaisin että Herttoniemeen tulisi kunnon karkkikauppa.  Haluaisin että tänne tilisi iso uimahalli. Sinne tulisi 25 vesiliukumäkeä  ja 20 lastenallasta ja 15 aikuistenallasta ja 5 kylmä- ja poreallasta. Hoplopin vieressä olisi iso halli joka olisi täynnä trampoliineja silleen, että katto seinät olisi täynnä trampoliineja.”
Perttu, 9

”Haluaisin että kaikilla olisi omakotitalo jossa olisi uima-allas ja oma piha ja että ikinä ei olisi kylmä. Haluaisin myös että olisi puhdas luonto ja että kaikki eläisivät rauhassa. Myös että kaikki olisivat kivoja ja kilttejä. Myös että kaikki olisi aika halpaa ja että kukaan ei olisi allerginen millekkään. Myös että kaikkien talojen vieressä olisi kauppa jossa myytäisiin kaikkea ja myös että kukaan ei asuisi yksin.”
Tia, 10

”Vuonna 2040 Herttoniemi olisi kokonaan syötävää mutta vain silloin kuin haluaisi ja silloin kun ei niin olisi vain ihan normaali. Kaikkialla olisi urheilu- ja  kuntoilulaitteita ja kaikkialla voisi luistella ja voisi pomppia vaan ja lentää vapaasti ilman maan vetovoimaa. Kauppoihin voisi teleporttailla ja kaikki olisi ilmaista. Kaikissa taloissa olisi uima-allas ja jokainen talo olisi omakotitalo. Talot leijuisivat ja pitäisi ostaa vaan tontti ja siirtää talo sinne. Tärkein asia: roskaus ja saastuttaminen lopetettaisiin kokonaan. Herttoniemellä pitäisi olla oma liikunta- ja uimahalli, lätkä jengi ja oma jääkiekkohalli. Hotelli olisi ihan mahtava jos sellainen olisi. Myös trampat olisi kivoja.  Mutta se Kivinokan rakennus juttu on tyhmä. Miten siellä sitten enää uidaan?”
Touko, 9

”Unelmien Herttoniemi on rauhallinen. Sieltä on kielletty: nikotiinituotteet, alkoholi, huumeet. Siellä ollaan ympäristöystävällisiä. Siellä ei käytetä bensaa. Siellä kuljetaan sähköautoilla. Patterit toimivat höyryllä. Siellä ei riidellä. Vanhemmat leikkivät lastensa kanssa. Siellä ei edes tiedetä mitä tarkoittaa tappelu. Siellä ei riidellä. Siellä ei ole kirosanoja. Siellä ei välitetä miten pukeutuu kunhan on vaatteet vain päällä. Siellä kasvit saavat kasvaa rauhassa. Televisiossa pyörii taas Muppet Show. Siellä ei tunneta sanoja: orjuus, paremmuus, stressi. Julkkiksia ei ole on ehkä lahjakkaita ja tunnettuja ihmisiä mutta kaikki ovat tasa-arvoisia. Siellä tunnetuin sana on: Rauha . Kaikki auttavat toisiaan. Kukaan ei valehtele, tappele, riitele, ole saita, varasta, kiusaa tai ole hulivili. Kukaan ei määräile ketään, päätökset tehdään yhdessä. Yhteistyöhön uskotaan, siksi kaikki tehdään yhdessä. Kukaan ei pidä metelistä. Kukaan ei sotke (pieniä lapsia ei lasketa). Kaikki taudit on saatu kuriin niin että kukaan ei voi sairastua niihin. Unelmien Herttoniemessä on rauhallista ja kaikki on hyvin.”
Anni.

”Unelmien Herttoniemessä on huvipuisto, vesipuisto ja kaikkea kivaa. Unelmien Herttoniemi leijuu ilmassa. Unelmien Herttoniemi on tosi iso, mutta silti tosi pieni. Unelmien Herttoniemessä voi olla julkkis! Unelmien Herttoniemessä ei kävellä vaan lennetään taikamatoilla. Herttoniemessä voi saada lemmikiksi tosi harvinaisia lemmikeitä esim. apina ja vaikka hmm… leijonan! Minulla on leijona ja pikkusiskollani apina. Ai niin minun nimi on Inka ja minun pikkusiskon nimi on Peppi. Minun pikkusisko on Herttoniemen vahvin 4vuottta oleva lapsi. Minun Parhaat kaverit ovat Tuuli ja Liina. Tuuli on näyttelijä. Minä olen tanssija ja Liina on laulaja. Me yhdessä teemme aina Herttoniemen lavalla esityksiä, Joissa Liina laulaa, minä tanssin ja tuuli näyttelee. Kaikki tykkää aina meidän esityksistä. Yleensä aina kun ei ole koulua minä menen uimaan Liinan ja Tuulin kanssa. Tai menemme huvipuistoon Ja heti siellä Ukkoon. Unelmien Herttoniemessä on myös iPadmaailma. Koulussa pelataan joka päivä vähintään tunti iPadeillä. Minä tykkään Herttoniemestä, Mutta paras paikka on vesipuisto jossa minä käyn aina!”
Armi

”Olipa kerran Herttoniemi ja siellä oli koko suomen isoin vesi puisto sinne meni päivän aikana yli 5000 ihmistä siellä oli 100 vesi liuku mäkeä ja 20  pore allasta ja 50 hyppy tornia ja  30 saunaa siellä oli myös artisteja joka viikolla kerran sinne meni tyttö joka kävi kaikissa vesi liuku mäissä ja kaikissa saunoissa ja kaikissa pore altaissa ja hyppy torneissa ja kaikissa muissakin uima altaissa mitä en maininnut ja kun tytön aika oli lähteä kotiin niin hän sanoi se oli maailman paras päivä.”
Sofia

”Jokaisen pihalla on uima allas. Sitten koulua käydään vain tiistaina. Sitten kaikki on ilmaista. kaikilla on omat lemmikit. sitten kaikki asuu pilven piirtäjissä. sitten koulussa kaikki on vanhan aikaista. kenelläkään ei ole ilta päivä kerhoa. kaikkien kodin lähellä on vesi putous. sitten jokaisella talo yhtiöllä on. katolla on iso vesi huvipuisto. ja kaikilla on tosi iso puhelin ja myöskin hieno. sitten kaikki tytöt harrastavat tanssia. sitten kaikki tulee kouluun hevos kärryillä. sitten kaikkien koti sisältää yläkerran ja alakerran. sitten kaikilla perheillä on limusiini. sitten kaikilla lapsilla on oma huone. sitten kaupoissa ei myydä mitään muita kun Fjallravenin  reppuja.”
Ada.

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA