EtusivuAsukasillat ja muuta toimintaaVastauksia asukasillan kysymyksiin 2013

Vastauksia asukasillan kysymyksiin 2013

Ylipormestarin asukasillan jälkeen virkamiehet ovat vastanneet seuraaviin kysymyksiin:

 • Kysymys: Tuorinniemen uimarannan pukukopit ovat kiinni iltaisin klo 18.00 jälkeen. Iltauimareilta puuttuu wc:t. Myös roskikset ovat liian pieniä, toivottiin isompia.
 • Vastaus: Valvottujen uimarantojen valvonta aika muuttuu ensi kesäksi ja on klo 20.00 saakka. Tuorinniemen uimarannalla on 5000 kuution syväsäiliö, joka on suurin mahdollinen syväsäiliö. Uskoisin, että ongelma on uimarantaa ympäröivien käytävien pienet 60 l astiat, näistä vastaa rakennusvirasto. Valitettavasti ihmiset eivät käytä syväsäiliötä, johon mahtuisi vaan mieluimmin pieniä puiston roska-astioita.

(Sanna Kallionpää, Saaristopäällikkö, Helsingin kaupungin liikuntavirasto, Merellinen osasto, puh. (09) 31087733, sanna.kallionpaa@hel.fi)

 • Kysymys koskien hiihtolatuja merenjäällä.
 • Vastaus: Merenjäälle on tarkoitus tehdä latuja sääolosuhteiden sallimissa puitteissa. Painopiste merelle tehtävissä laduissa on hiihtolomaviikko. (Petri Angelvuo, Ulkoilupäällikkö, Helsingin kaupungin liikuntavirasto, ulkoliikuntaosasto, Puh: 0931087906, petri.angelvuo@hel.fi)
 • Kysymys Herttoniemenrannan luistinradan pukuhuoneista
 • Vastaus: Herttoniemenrannan liikuntapuiston pukuhuonetilat ovat kyllä olemassa, mutta valitettavasti liian hankalassa paikassa luistelijoiden kannalta. Luistelijat joutuisivat kulkemaan koulun pihan läpi ja siitä syntyy ongelmia. Tällä hetkellä on todellakin niin, että luistimet joudutaan vaihtamaan ulkona. Tiedostamme paikan ongelman asiaan, kyllä tullaan suunnittelemaan jotakin parannusta, mutta mitä ja missä aikataulussa? Sitä en voi sanoa. Asiaa voi tiedustella suoraan minulta. (Juha Leoni, Kenttäpäällikkö, Ulkoliikuntaosasto, Koillisen ja idän ulkoliikuntapaikat, Puh.09-31087503, Gsm.040-3341892)
 • Kysymys: Voisiko bussi 81 kiertää Herttoniemen sairaalan ja terveysaseman kautta?
 • Vastaus:

  HERTTONIEMEN SAIRAALAN JOUKKOLIIKENNEYHTEYDET

  Kiitos Herttoniemen sairaalan joukkoliikenneyhteyksiä koskevista kysymyksistänne.

  Ylipormestarin asukasillassa Herttoniemessä 24.1.2013 esitettiin linjan 81 reitin muuttamista siten, että se kulkisi Herttoniemen sairaalan kautta. Lisäksi ehdotettiin linjan J80 reitin ulottamista Siilitie 13:n päätepysäkille saakka sekä vuorovälien tihentämistä. Herttoniemen sairaala sijaitsee rinteellä siten, että se on hankalasti saavutettavissa huonosti liikkuville.

  Liikennöinti sairaalan rinteen kautta täysikokoisella linja-autokalustolla olisi haastavaa etenkin talvioloissa. Linjalla 81 on pysäkit sairaalan vieressä rinteen juurella, mikä tarjoaa tiheät yhteydet sairaalaan suurimmalle osalle matkustajista. Täydentäviä yhteyksiä sairaalan ovelle saakka tarjotaan tällä hetkellä linjalla J80, jota liikennöidään päiväsaikaan tunnin vuorovälein.

  1.1.2014 alkaen Helsingin Jouko-kaupunginosalinjat korvataan uusilla pienkalustolinjoilla HSL:n hallituksen päätöksen 11.12.2012 (§ 184) mukaisesti. HSL:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 22.1.2013 Liikennöintisuunnitelman 2013-2014, jossa esitetään pienkalustolinjojen uudet reitit. Suunnitelmassa kutsulinjan J84 alue sekä linjojen J80 ja J82 reitit yhdistetään yhdeksi uudeksi linjaksi 802: Itäkeskus – Marjaniemi – Roihuvuori – Länsi-Herttoniemi – Herttoniemi – Laajasalo – Jollas. Toukokuusta syyskuuhun osa linjan vuoroista poikkeaa K-tunnuksella Tahvonlahdessa Stansvikin kartanolla. Uuden linjan reittikartta on tämän kirjeen liitteenä.

  Reitti kattaa pääsääntöisesti samat palvelualueet kuin linjat, jotka se korvaa. Reitin ulottamista Siilitie 13:n kääntöpaikalle saakka voidaan tutkia uuden linjan jatkosuunnittelun yhteydessä. Linjaa 802 ajetaan arkisin päiväsaikaan kolmella autolla, mikä mahdollista nykyisen kaltaisen tunnin vuorovälin. Lisäresursseja linjan liikennöintiä varten ei tällä hetkellä ole käytettävissä.

  Ystävällisin terveisin,

  Eeva Rinta, joukkoliikennesuunnittelija

  Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymä

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA