EtusivuAjankohtaistaVetoomus Länsi-Herttoniemen asemakaavaehdotuksen palauttamiseksi uudelleen valmisteluun - tule allekirjoittajaksi

Vetoomus Länsi-Herttoniemen asemakaavaehdotuksen palauttamiseksi uudelleen valmisteluun – tule allekirjoittajaksi

Suksipuistoon kokoontui eilen noin 400 herttoniemeläistä piknikille ja osoittamaan mieltään Herttoniemen puistojen puolesta. Tilaisuudessa kerättiin nimiä vetoomukseen, jossa vaadittiin Länsi-Herttoniemen kaavan palauttamista uudelleen valmisteluun. Kaavaehdotus on lautakunnan käsittelyssä 20.6. Vetoomusteksti on tässä alla.

Saimme papereihin lähes 300 allekirjoitusta. Vetoomus on edelleen allekirjoitettavissa Herttoniemen kirjastossa maanantai-iltaan 19.6. asti. Jos haluat allekirjoittaa viestin etänä, lähetä sähköpostia Hilkka Helstille otsikolla: ”Allekirjoitan vetoomuksen Länsi-Herttoniemen asemakaavaehdotuksen palauttamiseksi uudelleen valmisteluun”

Vetoomus luovutetaan kaupunkiympäristölautakunnalle ennen heidän kokoustaan 20.6., mielenosoituksen yhteydessä.


”Vetoomus Länsi-Herttoniemen asemakaavaehdotuksen palauttamiseksi uudelleen valmisteluun

Asemakaavalla tulee luoda edellytykset terveelliselle, turvalliselle ja viihtyisälle elinympäristölle. Rakennetun ympäristön ja luonnonympäristön arvoja ei saa hävittää.

Länsi-Herttoniemen uudessa kaavaehdotuksessa osoitetaan kuitenkin asuinkerrostaloja kaupunginosamme puistoihin ja viheralueille.

Alueen huomattavista luontoarvoista ei ole tehty selvitystä kaavoitusta varten.

Rakennetusta ympäristöstä ja puistoverkostosta kaupunki teetti laajan selvityksen, mutta jätti puistoverkoston suojeluesitykset puolitiehen.

Herttoniemi-seura on ehdottanut lapsivaikutusten arvion tekemistä.  Kaavaehdotus suuntautuu voimakkaasti lapsia ja lapsiperheitä vastaan esittämällä puistojen silpomista.

Vaadimmekin, että Länsi-Herttoniemen asemakaava palautetaan uudestaan valmisteluun ja kaikki tarpeelliset selvitykset tehdään. Alueen kaikki puistot ja viheralueet tulee suojella, kuten jo tehdyssä Mona Schalinin selvityksessä esitetään.

Herttoniemessä kesäkuussa 2023

Allekirjoittajat”

Tuoreimmat

SEURAA SOMESSA